Badi Mayat Punyai Kisah Misteri?

Setiap kejadian yang terjadi itu mempunyai kisahnya tersendiri. Yang pastinya “Badi” adalah sebuah filem bergenre seram bakal menemui anda tak lagi, pada 15 Oktober ini. Bila sebut tentang Badi pastinya akan terfikir tentang mayat. Nak tau bagaimana manusia boleh terkena badi? Jom kita layan sinopsis filem “Badi”.

Kisah bermula apabila Joe (Azwan Kombos), Faiz (Hanif Safuan), Tania (Sharisa Haris) dan Kila (Navilya Husna) yang merupakan pelajar perubatan yang sedang menjalani latihan praktikal di sebuah hospital.

Mereka telah diberi tugasan untuk menjalankan pemeriksaan anatomi terhadap mayat seorang bidan yang telah mati iaitu Mek Nak (Rashidah Jaafar). Semasa proses pemeriksaan dijalankan, keempat-empat pelajar ini telah melakukan banyak perkara yang melanggar etika seorang doktor dan sesama manusia. Salah seorang pelajar tersebut telah mengambil kesempatan dengan mencuri harta kepunyaan Mek Nak tanpa pengetahuan rakan-rakan lain. Kesan daripada perkara tersebut, terjadilah beberapa perkara misteri selepas mereka terkena badi mayat “Mek Nak”.

Seterusnya, bermulalah kejadian misteri  kepada pelajar-pelajar tersebut yang tidak dijangka telah menghantui diri mereka. Nak tau apa nasib mereka? Semuanya bermula dalam satu kejadian yang tidak mereka ketahui iaitu hanya dalam ‘BADI‘….

Advertisements

One thought on “Badi Mayat Punyai Kisah Misteri?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s