“Fynn Jamal Tunaikan Umrah, Mahu Disolat Jenazahkan di Kaabah”

Fynn Jamal satu nama biasa, tapi sangat terkenal dengan puisi dan karya ciptaannya. Ramai yang menyokong karya Fynn Jamal dari dulu sampai sekarang. Terbaru, nama Fynn semakin menjadi sebutan bila ada pihak yang meminta dia untuk berhenti menyanyi. Dan mulalah timbul kemarahan dikalangan peminat Fynn yang menyebabkan ada beberapa pihak tidak bersetuju dengan kritikan tersebut.

Namun, Fynn Jamal seorang yang tidak mudah melatah dan sedia menerima kritikan tersebut dengan hati yang terbuka. Dan yang paling terbaru, dalam akaun Instagram miliknya, Fynn memohon maaf kepada semua memandangkan dia akan mengerjakan ibadah umrah hari ini.

Kerjakan Umrah, Fynn Jamal Minta Maaf Pada Semua - ROTIKAYA

Fynn Jamal dan keluarga turut menyatakan maaf kepada semua pihak selain sudah melupakan dan memaafkan segala kesilapan orang lain terhadap dirinya dan juga keluarga.

“Segala salah silap ke atas kami, telah kami lepaskan. Kalau kalau ada di bahagian kami yang masih belum sudi dimaafkan, bila-bila masa satu hari nanti, redhakanlah agar semua kita aman bila dicabut nyawa nanti. Cita-cita dunia saya adalah disolat jenazahkan di Kaabah”

“Kalaulah diizinkan yang kuasa, ketahuilah saya cukup bahagia dengan kesempatan nyawa yang dibagi, dan betapa saya berterima kasih kepada setiap kalian– yang buruk dan yang baik,” antara bait tulisan terbaru beliau hari ini.

Sebak sungguh bila MiG Online baca kata-kata terakhir dari Fynn Jamal sebelum pergi menunaikan kewajipannya. Sama-samalah kita doakan perjalanan Fynn Jamal dan sekeluarga mengerjakan ibadah umrah, dipermudahkan olehNya.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s