(Gosip) Aeril, Wawa didenda RM1,800

SHAH ALAM – Pasangan pelakon Aeril Zafrel, 26, dan Wawa Zainal, 22, didenda RM1,800 oleh Mahkamah Rendah Syariah Petaling, dekat sini semalam atas kesalahan bernikah tanpa kebenaran Pendaftar Nikah Cerai dan Rujuk negeri Selangor, dua tahun lalu.

Hakim Saharuddin Selamat menjatuhkan hukuman denda itu setelah Aeril atau nama sebenarnya Suhairi Sunari dan Wawa iaitu Nur Hawa Zainal Abidin, mengaku salah atas pertuduhan yang dibacakan terhadap mereka.

Mengikut pertuduhan, Aeril dan Wawa didakwa melakukan perbuatan itu di sebuah rumah yang beralamat di No. 2, Lorong 7A, Taman Datuk Harun, Petaling Jaya pukul 8 malam, 25 Februari 2012.

Pendakwaan dikendalikan Pegawai Pendakwa Syarie, Khafizah Ahmat Khairi manakala pasangan pelakon yang membintangi filem Cerita Cinta Kita itu diwakili peguam Mohd. Noor Aizan Md. Idrus

Terdahulu, Mohd. Noor Aizan merayu agar anak guamnya dikenakan hukuman denda sahaja kerana kedua-dua mereka telah insaf selain sudah berkahwin semula di Shah Alam, Selangor pada 4 Februari tahun lalu.

Sumber : Kosmo

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s