“Saya Nampak Lembaga Seperti Saya,” – Mikail Andre

Filem Highland Tower merupakan sebuah filem seram yang telah membawa satu fenomena dan perspektif baru dalam dunia perfileman di Malaysia. Filem nie yang pada awalnya dirakamkan untuk dokumentari telah bertukar menjadi sebuah filem apabila krew-krew yang terlibat dalam penggambaran tu diganggu sehingga tugasan mereka terganggu.

Mikail Andre yang merupakan salah seorang ahli kumpulan tersebut katanya telah terakam susuk seseorang yang menyerupai dirinya sendiri sewaktu berada di Highland Tower tersebut. Apa kisahnya?

“Terus terang, pengalaman paling menyeramkan adalah ketika saya melihat jelmaan saya sendiri muncul dalam rakaman  yang telah dirakam, sedangkan pada waktu tu sayalah yang memegang kamera.”

“Lebih menakutkan, jelmaan itu mirip wajah badut yang sedang tersenyum,”

Kalau nak tengok lembaga yang dimaksudkan, jom langgan filem Highland Tower yang kini diputarkan di Astro First, Mio TV & Dunia Sinema.

Lagi menarik dalam akhbar hari nie.

Nina Iskandar, pelakon jelita yang semakin meningkat namanya nie berasal dari Brunei dan boleh dikatakan antara yang bertuah kerana berjaya menempa nama dalam masa yang singkat. Biarpun tak sampai setahun menandatangani kontrak bersama MiG Talent, Nina dahpun memegang watak utama dalam 2 filem iaitu Mukasurat Cinta (16 Januari 2014) dan Pengantin Malam yang baru tamat penggambaran bersama Nora Danish & Farid Kamil.

Gadis berusia 22 tahun nie memang sangat minat dengan dunia lakonan sehinggakan mengambil langkah besar dengan melupakan bidang pelajaran untuk mengejar impiannya menjadi pelakon. Nak tau lagi lanjut pasal Nina? Dapatkan Kosmo hari nie ok?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s