(Gosip) Kereta Jimmy Shanley Ditemui Rentung?

OhmaiGad! Satu berita yang mengejutkan MiG Online. Kererta Jimmy Shanley, pengacara rancangan Trek Selebriti yang feymes dengan tagline “Yezzaa!” ditemui rentung di salah sebuah kawasan ladang kelapa sawit Batu 5 1/2. Kereta tersebut dilaporkan hilang di Simpang Pulai, selepas Jimmy Shanley pulang ke kampung untuk melawat seorang saudara terdekatnya yang meninggal dunia.

Kereta tu ditemui oleh penduduk kampung dan mengesyaki ianya ada kaitan dengan perbuatan jenayah dan terus melaporkan perkara tersebut ke pihak berkuasa. Menurut Ketua Polis daerah Kampar, Superintendan Ng Kong Soon:

“Berikutan itu, anggota peronda bergegas ke lokasi kejadian sebelum mendapati kereta model Chevrolet berwarna hitam hangus dibakar.

anggota polis menjalankan siasatan terhadap nombor casis pada kereta dibakar itu bagi mengenal pasti pemiliknya dan melakukan semakan susulan dengan pihak Jabatan Pengankutan Jalan (JPJ) sebelum mengenalpasti kenderaan itu milik seorang selebriti terkenal tanah air, Jimmy Shanley.

Polis tidak menemui sebarang objek yang digunakan suspek untuk membakar kereta itu. Malah, tiada satupun barang milik mangsa di dalam kereta itu yang terselamat.

Kes itu kini diambil alih oleh pihak polis Ipoh untuk siasatan lanjut dan Jimmy dipanggil untuk memberi keterangan berhubung kes berkenaan. Bagaimanapun, saya anggap kes ini pelik kerana kereta itu dibakar selepas dicuri,”

Longkai cari pasal

Hmm… Macam-macam kes yang jadi, kan? harap-harap la Jimmy tabah menghadapi dugaan nie.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s